Purificatorul de apa cu filtru UF imbunatateste calitatea vietii

Purificatorul de apa cu filtru UF imbunatateste calitatea vietii

Apa este indispensabila vietii, iar calitatea acesteia joaca un rol foarte important pentru sanatate. Avand in vedere ca apa de la robinet nu intruneste normele cu privire la puritate, ci este deseori contaminata cu substante biologice sau chimice, nu se recomanda consumul apei infestate deoarece poate dauna sanatatii umane.

De-a lungul timpului, specialistii in domeniu au realizat diferite dispozitive care sa purifice apa in mod simplu si eficient. In ziua de astazi, exista o multime de tehnologii de filtrare a apei care pot fi utilizate pentru a produce o apa pura si curata.  

Un purificator de apa cu filtru UF functioneaza pe baza unui proces de ultrafiltrare a apei, oferindu-va o multime de  avantaje.

Tehnologiile de producere a apei potabile nu necesita echipamente complicate. Filtrarea se face prin trecerea apei contaminate printr-o membrana cu pori de diferite dimensiuni. In acest fel, sunt eliminate majoritatea substantelor biologice sau chimice care ar putea dauna sanatatii omului.

In functie de marimea porilor, filtrele sunt de mai multe tipuri:

Cu ajutorul filtrului UF se retin microbii, bacteriile si inclusiv virusurile, mai mari decat 0,001 microni. Lichidul va trece prin membrana datorita unei presiuni hidrostatice iar apa filtrata ajunge la consum. Cu cat porii sunt mai mici, cu atat presiunea si consumul de energie va fi mai mare.

Ultrafiltrarea este una dintre cele mai la indemana procedee, deoarece nu necesita un echipament complicat, iar presiunea este redusa.

Avantajele ultrafiltrarii apei

Sistemele de ultrafiltrare se bucura de o popularitate tot mai mare, avand in vedere ca aceste aparaturi prezinta o serie de avantaje care ne ofera o viata mai sanatoasa. Iata cateva avantaje de pret care influenteaza in mod direct decizia de cumparare:

 • Apa obtinuta prin intermediul unui purificator de apa cu filtru UF va fi total lipsita de bacterii si virusuri, si daca este poluata in exces.
 • Echipamentele pentru ultrafiltrare au dimensiuni reduse si pot fi montate pe instalatia deja existenta, fara sa fie nevoie de alte ajustari
 • Investitia pentru achizitionarea unui sistem de ultrafiltrare se amortizeaza intr-un timp scurt
 • Cantitatea de apa filtrata este suficienta nu doar pentru baut, ci si pentru pregatirea mancarurilor, spalarea vaselor sau a hainelor.
 • Nu consuma curent electric, functionand pe baza presiunii de la reteau
 • Produce o apa cristalina cu gust bun, care are un aspect foarte placut si e lipsita de miros
 • Echipamentul este ecologic, protejand astfel mediul inconjurator;
 • Scade cheltuielile si mareste cantitatea de apa produsa.

Intretinerea acestor sisteme este extrem de facila. Prin trecerea apei in sens invers se elimina impuritatile ramase in filtru, iar eficienta este data de faptul ca reuseste sa ofere o apa pura, cu investitii minime. Membranele de ultrafiltrare functioneaza foarte bine, oprind astfel bacteriile si virusurile.

Asadar, montarea unui purificator de apa cu filtru UF reprezinta o alegere excelenta pentru asigurarea sanatatii, deoarece ofera o apa de foarte buna calitate si elimina total impuritatile.

In acest context, este absolut necesara utilizarea unui filtru eficient, care permite curatarea lichidului indispensabil vietii pentru a avea la dispozitie o apa purata si curata.

Criteriile principale de selectie

1. Tipul. Pe piata de profil,  exista mai multe tipuri de filtre de apa, astfel ca aveti posibilitatea de a alege cel mai bun dispozitiv. Un purificator de apa cu filtru UF elimina un numar foarte mare de impuritati, obtinand o apa mult mai curata cu ajutorul membranelor poroase.

2. Capacitatea de filtrare. Acest criteriu face referire la cantitatea de apa ce se poate filtra intr-o anumita perioada de timp.

3. Accesoriile. Este important sa acordati atentie si accesoriilor aferente pentru alegerea unui produs potrivit. Tineti cont de faptul ca filtrul ales trebuie sa aiba racord de intrare, robinet de sectionare, furtun de alimentare, pompa booster si baterie.

4. Caracteristicile de performanta. Pentru ca filtrul sa se ridice la un nivel ridicat de performanta, acesta trebuue sa functioneze in mai multe etape de filtrare pentru reducerea poluantilor din apa.

5. Designul. Asigurati-va ca dispozitivul este usor si are un design optim, pentru a fi instalat in asa fel incat sa fie in armonie cu restul obiectelor din incapere si sa poata fi montat sub chiuveta sau la robinet.

De-a lungul timpului, echipamentele de purificare au folosit numeroase inovatii iar astazi, cele mai cunoscute si apreciate sunt filtrele cu UF pentru ca pot sa opreasca pana la 99,99% din substantele poluante din apa.

Montarea filtrului UF

Filtrul de apa se monteaza respectand toate indicatiile producatorului pentru a functiona optim. Acesta poate fi amplasat in diferite locuri pentru a va oferi confort maxim. Pentru o montare corecta, iata care sunt pasii de urmat:

 • oprirea alimentarii cu apa;
 • deschiderea robinetului unde va fi instalat filtrul;
 • conectarea teului la teava pentru apa rece;
 • izolarea tevilor in mod corect;
 • montarea robinetului pentru apa purificata;
 • asezarea corecta a filtrelor;
 • conectarea tuturor pieselor;
 • deschiderea alimentarii cu apa.

Daca apa nu se va folosi pentru alte activtati cum este spalarea hainelor sau udarea florilor, atunci nu trebuie montat un rezervor mare, ci este  suficient o cana filtru de apa. Aceasta produce suficienta apa pentru 2 persoane. Imediat dupa ce ati montat purificatorul apa va fi lasata sa curga pentru 5 minute si abia apoi poate fi consumata in siguranta maxima.

Se recomanda sa folositi un filtru cu debit crescut. Aparatul ce implica instalarea direct sub chiuveta va fi asezat pe teava de apa rece si ofera apa suficienta si pentru gatit. Filtrul pe baterie se va pune pe tija acesteia si este prevazut cu un sistem de comutare a filtrarii. Sursa poate fi intrerupta pe durata folosirii apei calde sau reci, in scop menajer, daca vreti sa ii prelungiti perioada de functionare. Dupa cateva luni de utilizare, filtrele trebuie schimbate.

Este important sa testati aceste dispozitive inainte de a fi folosite. In functie de model se va alege una dintre cele 3 pozitii de lucru: apa filtrata, apa nefiltrata sau folosirea apei la o viteza mai redusa de scurgere.

Ce este, de fapt, apa purificata?

Apa purificata este apa lipsita de sedimente, contamintanti chimici si de alta natura. In urma trecerii printr-un sistem de filtrare se obtine o apa pura si curata, fara impuritati si foarte sanatoasa.

Prin intermediul procedeelor de purificare se indeparteaza toti contaminantii care ar putea dauna grav sanatatii. De la bacterii la diverse tipuri de alge, fungi, poluanti chimici si metale grele, precum cuprul si plumbul. Un purificator de apa cu filtru UF functioneaza pe baza unui sistem inovativ de purificare al apei si se remarca prin eficienta maxima. In acest fel, puteti consuma o apa intradevar curata si sigura, fara urme de chimicale si fara miros sau gust de clor.

Beneficiile pentru sanatate a consumului de apa purificata

Avand in vedere ca apa de la robinet contine foarte multi contaminanti, nu este indicat sa o consumati inainte de a fi filtrata. Nu mai este o noutate faptul ca statiile de epurare a oraselor nu sunt cele mai eficiente iar conductele de apa nu se afla intr-o stare prea buna. Apa de la robinet are gust de clor si cateodata un miros neplacut, ceea ce ne duce cu gandul la faptul ca nu putem fi siguri de calitatea acesteia.

Din acest motiv si pentru ca sunt preocupati de starea lor de sanatate, multi oameni decid sa consume apa imbuteliata. Desi pare accesibila ca si cost, veti observa ca in timp puteti face economii importante la buget. In plus, beneficiati de un plus de confort, deoarece sunteti scutiti de caratul sticlelor.

Desi achizitia unui purificator de apa cu filtru UF va genera, in prima faza, un cost ceva mai ridicat, gandeste-te ca in timp nu va mai trebuie sa dai banii pe apa. In acest fel, vei observa ca investitia se va amortiza rapid, oferindu-ti o serie larga de beneficii pentru o perioada lunga de timp. Vei avea apa purificata la discretie, iar inlocuirea filtrelor nu presupune investitii mari si este usor de realizat.

Prin instalarea unui astfel de sistem de filtrare, apa trece printr-un nivel mai inalt de purificare, in timp ce filtrele vor indeparta chimicalele, metalele si alti contaminanti.

Prin purificare, pe langa indepartarea gustului si mirosului neplacut din apa, se vor indeparta toate resturile de materie organica, de metale eliberate in apa de conducte, lasand apa cu un gust placut si un grad inalt de puritate.

De ce sa alegi purificarea apei la tine acasa?

Este foarte important sa avem acces mereu la o sursa de apa curata pentru a ne bucura de sanatate. Apa purificata este mai sigura avand in vedere ca limiteaza expunerea la anumiti contaminanti, si in mod implicit, ne fereste de boli.

Investind intr-un purificator de apa cu filtru UF in uz casnic faci o alegere excelenta, pentru ca protejezi in primul rand sanatatea familiei tale si consumi apa purificata in fiecare zi. Cunoascand parametrii de calitate ai apei potabile de la retea, vei reusi sa alegi cu siuranta sistemul cel mai potrivit pentru tine.

Un sistem de purificare util si sigur merita cu siguranta toata atentia ta. Foloseste-l cu incredere zi de zi, inttetine-l in mod corect si inlocuieste la timp mediile filtrante utilizate de sistem. In cazul in care acestea se uzeaza nu mai pot functiona la randament maxim de aceea trebuie sa urmezi instructiunile exact asa cum sunt specificate in cartea de producator. Tine cont de toate aceste detalii pentru a te bucura de apa curata mereu si a avea grija de sanatatea ta.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *