De ce sa alei un purificator de apa prin ultrafiltrare ?

De ce sa alei un purificator de apa prin ultrafiltrare ?

Un purificator de apa prin ultrafiltrare va ofera confortul mult dorit in ceea ce priveste obtinerea unui ape pure si sanatoase din confortul casei. Acesta este special conceput pentru a satisface cele mai inalte standarde de purificare a apei. Totodata, reprezinta o solutie practica si eficienta oferind siguranta maxima in ceea ce priveste calitatea apei.

Cum se realizeaza procesul de productie al apei filtrate ?

Pentru a obtine o apa cu gust bun si fara miros neplacut, aceasta trece prin trei etape importante:

1.      Filtru Compus din Bumbac PP: In prima faza, apa trece prin filtrul compus din bumbac PP. Acesta are capacitatea de a retine particulele mari, sedimentele si impuritatile vizibile din apa, oferindu-va un prim nivel de protectie pentru calitatea apei.

2.      Filtru cu Membrana de Ultra filtrare: A doua etapa introduce tehnologia de membrana de ultra filtrare. Cu pori extrem de mici, aceasta membrana elimina toate impuritatile minuscule care nu se pot vedea decat la microscop. Astfel, sunt retinute particulele extrem de mici  si bacteriile nedorite oferindu-va o apa limpede, curata si sigura pentru consum.

3.      Filtru cu Tija de Carbune Activat: Procesul de purificare continua iar in aceasta etapa apa trece prin filtrul cu tija de carbune activat. Vorbim despre un filtru foarte avansat care are capacitatea unica de a adsorbi si elimina impuritatile care pot afecta gustul si mirosul apei. In acest fel, se elimina clorul si gusturile neplacute, rezultand o apa pura si revigoranta.

Acest purificator de apa prin ultrafiltrare inlatura nu doar impuritatile vizibile, ci prin eliminarea clorului si a altor substante chimice imbunatateste aroma si gustul apei. Asadar, aveti certitudinea ca apa pe care o consumati de la robinet este potabila si sigura pentru intreaga familie.

Cum sa intretineti un purificator performant ?

Pentru a mari durata de viata a purificatorului este important sa-l intretineti corect si sa schimbati in mod periodic filtrele. Inlocuiti elementul filtrant conform instructiunilor de intretinere pentru a va asigura ca purificatorul functioneaza in mod optim.

Iata care sunt elementele de baza ce sustin buna functionare a purificatorului si la ce perioada trebuie schimbate :

  1. Element filtrant compozit din bumbac PP – trebuie inlocuit la fiecare 3-6 luni, in funcție de calitatea apei
  2. Element filtrant cu membrana de ultrafiltrele – trebuie inlocuit la fiecare 10-18 luni, in funcție de calitatea apei
  3. Element filtrant cu tija de carbune activat – trebuie inlocuit la fiecare 6-12 luni, in functie de calitatea apei

Conferiti atentie maxima procesului de mentenanta a filtrelor, deoarece de acesta depinde calitatea apei obtinute prin filtrare. Curatati bine purificatorul pentru a-l putea folosi la randament maxim mult timp.

De ce merita sa cumperi un purificator apa pentru acasa ?

In ultimii ani, foarte multi oameni sunt interesati de calitatea apei pe care o consuma. Apa din sistemul public contine tot felul de reziduuri iar gustul este alterat datorita prezentei clorului si a altor elemente nocive. Nu doar apa care provine de la canalizarile oraselor trebuie filtrata, ci si cea care provine din fantani. Desi are un gust mai bun, apa din fantani este mai dura si contine multe bacterii si virusuri care pot dauna negativ sanatatii.

Multi oameni considera ca alternativa cea mai buna este apa imbuteliata, deoarece are o calitate buna, insa acest lucru nu este valabil pentru toata apa pe care o gasiti in magazine. In plus, costurile zilnice si contributia la poluarea mediului inconjurator, o fac o optiune ineficienta.

Asadar, cea mai buna solutie pentru a avea mereu o apa curata este utilizarea unui purificator de apa prin ultrafiltrare. Acesta este un aparat performant care elimina si amenintarile biologice si contaminantii precum nitratii, arsen, bor, crom si multe altele. Din acest punct de vedere, reprezinta una dintre cele mai performante solutii de tratare a apei.

Pentru a consuma o apa pura si curata, aceasta trebuie mai intai purificata. Avand in vedere ca apa din sistemul public este contaminata si poluata, un purificator de acest fel iti ofera un ajutor considerabil.

Iata care sunt motivele pentru care merita sa investesti intr-un purificator apa:

1. Filtrare la nivel molecular

Prin folosirea tehnologiei inovative de filtrare se elimina pana la 99,8% din contaminanti. Apa trece prin 3 trepte de filtrare pentru a obtine o apa de inalta calitate, cu gust bun si fara miros neplacut.

2. Apa sigura si gustoasa

Pentru a mentine sanatatea familiei merita sa consumati o apa curata si proaspata zi de zi. Folositi o apa sigura atat pentru baut, cat si pentru gatit pentru a va idrata corespunzator si a va mentine sanatatea.

3. Utilizare facila

Un purificator de apa prin ultrafiltrare este usor de instalat si reprezinta un mod extrem de eficient pentru a obtine o apa curata. Pe langa faptul ca vorbim despre o solutie mai sanatoasa, aceasta este o metoda mai ieftina si ecologica.

Acesta indeparteaza toate bacteriile care ar putea sa-ti puna viata in pericol, fiind unul dintre cele mai bune sisteme casnice certificate pentru calitatea apei rezultate in urma filtrarii.

Inca de la prima utilizare a filtrului, vei avea o apa cu gust diferit si cu un aspect vizibil imbunatatit. Astfel, mancarurile, ceaiurile si cafeaua vor avea un gust mult mai bun datorita tehnologiei de filtrare a apei.

Utilizand un astfel de filtru la tine acasa nu va mai fi necesar sa cumperi apa imbuteliata, ci vei putea consuma de la robinet o apa de buna calitate. Apa joaca un rol foarte important atat pentru sanatate, dar si pentru aparatele casnice pe care le folosesti.

Instalarea unui purificator este o masura ideala pentru a elimina impuritatile. Odata cu avansarea tehnologiei, purificatoarele sunt tot mai performante astfel ca aveti la dispozitie o multime de optiuni.

De indata ce intelegeti care este modul de functionare a unui purificator si identificati nevoile familiei puteti alege modelul cel mai potrivit.

Filtrele din bumbac si membrana au structuri complexe care permit filtrarea ultrafina. Filtrarea prin tija de carbune activat ofera rezultate excelente in ceea ce priveste eliminarea contaminantilor din apa. Acest tip de filtrare functioneaza pe principiul absorbtiei. Structura carbunelui activ asigura o suprafata imensa de captare a impuritatilor chimice precum clorul, rugina, particulele fine de nisip, imbunatatind gustul si mirosul apei.

Avantajele purificatoarelor prin ultrafiltrare

Purificatoarele de apa potabila performante sunt compacte, economice si simplu de instalat. Avand un purificator de apa prin ultrafiltrare acasa nu mai esti nevoit sa cumperi apa imbuteliata de la maazin. Acest lucru are un impact pozitiv asupra sanatatii tale, deoarece consumi o apa net calitativa. In plus iti reduci in mod substantial bugetul si nu mai esti preocupat de caratul sticlelor de apa.

Pentru montarea unui purificator de apa nu ai nevoie de cunostinte de specialitate si beneficiati imediat de apa curata, proaspata direct la robinet, mereu la indemana oricarui. Apa purificata se foloseste nu doar la baut, ci si la gatit, spalat fructe si legume, preparare ceai sau cafea.

Filtrele performante devin o sursa de sanatate pentru membrii familiei, oferind totodata un ajutor vizibil in ceea ce privesc procesele de detoxifierem sau hidratare. Designul elegant al purificatorului prin ultrafiltrare il face potrivit pentru orice bucatarie moderna, iar dimensiunile lui reduse ii confera posibilitatea de a se incadra perfect sub chiuveta.

Asadar :

  • nu elimina mineralele din apa
  • se pastreaza pH-ul apei
  • apa este filtrata in permanenta
  • este usor de instalat
  • are costuri reduse pentru intretinere
  • are un design modern

Din punct de vedere financiar, ajuta la economisirea sumei cheltuite pentru a cumpara apa la pet, reducand totodata si nivelul de utilizare a recipientelor de plastic. In acest fel, contribuiti si la protejarea mediului inconjurator.

Nu mai este necesara alimentarea dificila cu bidoane grele de apa imbuteliata iar costul de productie al apei este foarte scazut. Investitia intr-un astfel de purificator de apa prin ultrafiltrare se amortizeaza rapid deoarece costurile initiale sunt nesemnificative in comparatie cu numeroasele avantaje de care beneficiati in timp. 

Apa obtinuta in acest fel nu contine bacterii, virusi si impuritati. Se poate utiliza acasa, dar si in sisteme de folosinta centralizata, cum ar fi : sediul de institutii,  banci,  corporatii  sau productie.

Nu polueaza mediul inconjurator, deoarece nu rezulta nici un compus chimic in urma ultrafiltrarii. Este cel mai bun mod de a obtine apa potabila in interiorul casei dumneavoastra. Prin ultrafiltrare se  imbunatateste inclusiv aspectul vizual al apei si se consuma mereu apa proaspata si curata.

Purificatoarele performante reduc particulele nedorite din apa in mai multe etape. Fiecare etapa de filtrare elimina un anumit tip de particule cum ar fi sedimentele nesolubile, chimicalele si reziduurile. Foloseste un purificator care ofera o presiune de functionare intre 3 si 7 bari maxim. Daca presiunea creste mai mult de atat, pot aparea diverse daune la nivelul instalatiilor, se pot distruge tevile si pot aparea scurgeri.

Prin urmare, este important sa tineti cont de perioada de schimbare a filtrelor, pentru a avea o durata de viata cat mai lunga. Acestea trebuie inlocuite in functie de conditiile de utilizare a apei. Daca folositi foarte des apa filtrata pentru diferite activitati, termenul de schimbare va fi mai scurt de 6 luni.

In concluzie, modul in care intretineti aceste sisteme de filtrare isi pune amprenta in mod semnificativ asupra performantei obtinute, perioadei de utilizare si calitatii apei filtrate. Tineti cont de toate detaliile mentionate mai sus pentru a va bucura de un plus de confort si o stare cat mai buna de sanatate. Este nevoie sa faceti o investitie inteligenta pentru a culege roadele pentru o perioada indelunata de timp.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *