De ce merita sa folosesti un purificator apa cu osmoza invesa ?

De ce merita sa folosesti un purificator apa cu osmoza invesa ?

Poate ati auzit de multe vorbinde-se despre aceste tipuri de purificatoare, insa nu ati inteles exact la ce face referire aceasta inovatie. Se realizeaza prin intermediul unor tevi si filtre care elimina aproape toate impuritatile din apa si va ajuta sa va bucurati din plin de o stare buna de sanatate. Stim cu totii ca impuritatile din apa sunt daunatoare de aceea este indicat sa consumam zi de zi apa in stare pura, deoarece reprezinta sursa vietii.

Descoperiti beneficiile apei pure si curate cu noul nostru purificator de apa avansat, echipat cu tehnologie de osmoza inversa (RO) pentru o purificare profunda si eficienta. Acest sistem de purificare ofera un nivel inalt de filtrare, indepartand impuritatile, bacteriile, virusii, metalele grele, compusii organici si alte substante daunatoare din apa sursa.

Folosind un purificator de apa cu tehnologie de osmoza inversa puteti consuma o apa curata, lipsita de impuritati. Apa obtinuta se filtreaza prin membrane astfel ca ajunge in robinet fara impuritatile care de regula se afla in apa de la canalizare.

Tehnologia folosita pentru filtrarea apei prin osmoza inversa este aceeasi cu cea care se foloseste la extragerea sarii din apa de mare si transformarea ei in apa potabila.

Datorita faptului ca membrana de osmoza inversa poate elimina toate impuritatile pana la cele care au dimensiunea de 0,001 microni, sansele sa consumam o apa curata si sanatoasa ating cote maxime. Aceste cifre ne arata ca se pot indeparta si bacterile sau virusii din apa. Asadar, filtrul de osmoza inversa va protejeaza sanatatea.

Cum functioneaza osmoza inversa?

Osmoza inversa este o tehnologie de purificare a apei care utilizeaza membrane semi-permeabile si indeparteaza din elementele dizolvate in apa un procent de 99,7%. In acest fel se obtine o apa pura, fara impuritati, bacterii sau virusuri. Acestea sunt folosite pentru a produce o apa pura, indiferent de calitatea apei de intrare.

O membrana de mare capacitate poate filtra aproape 300 litru de apa pe zi, ceea ce inseamna in jur de 12 litru pe ora. Totusi, cantitatea de apa filtrata difera in functie de temperatura si presiunea apei.

Tehnica de osmoza reprezinta modalitatea in care se ranesc celulele vii. Atunci cand doua lichide de concentratii diferite sunt separate de o membrana, apare presiune osmotica iar lichidul se deplaseaza in mod natural catre zona in care exista o concentratie mai mare. In ceea ce priveste procesul de osmoza inversa, se aplica o presiune mare in zona lichidului cu concentratie mai mare special pentru a depasi presiunea osmotica si a schimba sensul de curgere natural, care se face din zona cu concentratie mare catre zona cu concentratie mica.

Ce substante se elimina prin osmoza inversa si unde se utilizeaza aceasta tehnica ?

Prin aceste membrane se elimina toate impuritatile de pana la 0,0001 microni. Acest lucru inseamna ca folosind un purificator de apa cu tehnologie de osmoza inversa toate substantele sunt oprite si aruncate la canalizare, dat fiind faptul ca doar moleculele de apa pot trece prin membrane. Astfel, substantele dizolvate in apa sunt eliminate aproape in procent de 100%

Sistemele de filtrare prin osmoza inversa sunt tot mai utilizate in ultima perioada in ceea ce priveste producerea de apa potabila pentru locuinte. Osmoza inversa se recomanda a fi folosita in special pentru casele care sunt alimentate cu apa din fantana. In acest fel, puteti consuma o apa potabila indiferent de poluantii din sol sau atmosfera.

Ce contine un sistem cu osmoza inversa?

Membrana prin intermediul careia se realizeaza sistemul de purificare a apei reprezinta de fapt elementul central. Pentru ca aceasta membrana sa functioneze in conditii optime, este nevoie de o prefiltrare a apei. Asadar, daca apa care ajunge la membrana este mai curata si fara impuritati de dimensiuni mari, membrana va rezista pentru o perioada mai mare de timp si va avea un randament mult mai bun.

Tehnologia de Osmoza Inversa (RO) are o mare precizie de filtrare de aceea reprezinta un real avantaj. Un purificator cu tehnologie de osmoza inversa trece apa prin cinci etape de filtrare, astfel:

1.      Filtrare cu o acuratete de 5µm cu filtru PP, prin care se indeparteaza sedimentele, rugina si particulele coloidale. Acest filtru din polipropilena are rolul de a filtra elemente in suspensie, cum ar fi si particule de pamant care au o dimensiune mai mare de 5 microni.

2.      Filtru cu carbune activ granular (UDF) special utilizat pentru adsorbtia mirosurilor si compusilor organici. Acesta are rolul de a retine pana la 99% din substantele organice prezente in apa cum ar fi: clorul, THM (cloroform), DBCP, Lindan, TCE (tricloretilena), PCE (tetracloretilena), tetraclorura de carbon si altele. Filtrul cu carbune activat joaca dublu rol, astfel ca impiedica membrana sa nu se deterioreze si eliminta toate chimicalele din apa care sunt daunatoare sanatatii.

3.      Filtru cu carbune activ comprimat (CTO) ce se foloseste pentru filtrarea si adsorbtia adanca a impuritatilor. Acesta are rolul de a filtra elemente in suspensie cu dimensiunea mai mare de 1 micron.

4.      Membrana RO performanta este ideala pentru indepartarea bacteriilor, virusilor si metalelor grele. Aceasta filtreaza foarte bine toate mineralele din apa, si pe cele benefice pentru organism uman.

5.      Filtru de carbune activ T33 ce ajuta la imbunatatirea gustului si mirosului apei purificate. Pentru a obtine o apa de calitate, cu un gust si miros placut este nevoie de acest filtru cu carbune activat.

Instructiuni de instalare si utilizare

Un astfel de purificator de apa cu tehnologie de osmoza inversa se instaleaza simplu si rapid, astfel ca nu necesita cunostinte avansate in instalatii sanitare. Trebuie doar sa va asigurati ca asamblati filtrele corect,  pentru ca toate conexiunile sa fie bine fixate. Curatati cat mai bine toate accesoriile inainte de a incepe asamblarea.

Pentru a va bucura de siguranta deplina si un nivel de performanta ridicat tineti cont de toate aceste detalii. Acordati atentie masima calitatii si  siguranței apei, pentru a beneficia de confort si sanatate. Verificati intotdeauna fiecare conexiune pentru a avea certitudinea ca nu exista eventuale scurgeri si ca toate piesele sunt montate corect.

Folositi cu incredere un astfel de purificator pentru obtinerea unei ape filtrate si purificate. Echipamentele de filtrare si purificare a apei controleaza in mod direct apa in cel mai mic detaliu. Beneficiile unei investitii in aceste instalatii, reflecta intru totul ca ati facut o alegere inspirata.

Acestea pot preveni eventuale imbolnaviri si mentin un tonus excelent pentru cei care vor consuma o apa cu adevarat curata. Pe piata de profil exista o larga diversitate de tipuri de filtre de apa care indeparteaza diverse substante care ne permit sa obtinem o apa curata buna pentru consumul zilnic.

Filtrul pe baza de carbon activat este foarte renumit si utilizeaza granulele de carbon activ care pentru a bloca substantele contaminante. Carbunele este un material care nu are o densitate foarte mare, fapt care ii permite sa atraga si sa retina substantele chimice din apa datorita adsobtiei. Inlocuiti filtrul de carbon daca se infunda deoarece in caz contrar, nu va mai absorbi contaminantii. Alte filtre bazate pe purificarea apei sunt cele care elimina magneziul din apa.

Un purificator de apa cu tehnologie de osmoza inversa functioneaza de regula cu mai mult de un filtru. Cel mai important filtru este reprezentat de membrana RO care blocheaza contaminantii pe baza dimensiunii si greutatii lor moleculare. Performanta la care ajune acest sistem se datoreaza numarului mare de filtre care permit blocarea ruginii, prafulului sau a altor depuneri chiar de dimensiuni mici, precum si substantelor chimice si microorgansimelor (bacterii, virusi). Apa va avea astfel un gust mai bun, iar mirosul neplacut va fi indepartat.

Pentru a beneficia de cea mai buna calitate a apei, este important sa inlocuiti in mod regulat filtrele conform instructiunilor. Folosind un purificator de apa cu tehnologie de osmoza inversa, aveti ocazia sa savurati din nou gustul proaspat si revigorant al apei pure. Nu mai stati pe ganduri si profitati din plin de aceasta oportunitate pentru a va convine ca merita sa faceti aceasta investitie.

Este bine de retinut ca purificatoarele de apa nu doar ca te scapa de impuritatile din apa care sunt responsabile pentru degradarea gustului si care ti-ar putea afecta sanatatea, dar ajuta oamenii sa economiseasca bani pe apa potabila din magazine.

Utilizarea unui dispozitiv de purificat apa reprezinta alegerea cea mai potrivita pentru orice locuinta in care nivelul calitativ al apei este scazut. In functie de bugetul de care dispuneti, luand in calcul existenta unei mari varietati de produse cu preturi diferite.

Pentru a alege un purificator de apa cat mai eficient trebuie sa tineti cont si de cele mai mici detalii, deoarece acestea sunt cele care fac diferenta. Filtrele performante pot indeparta cele mai fine reziduuri ale apei ce urmeaza sa o consumam.

Filtrele simple de apa nu pot retine insa bacteriile mici care pot transmite boli ce iti pot afecta organismul. Asadar, un astfel de dispozitiv performant nu le impiedica mobilitatea, ci le elimina complet, oferindu-va o apa pura si sanatoasa.

Un purificator de apa cu tehnologie de osmoza inversa utilizeaza un sistem mult mai complex. Dispune de doua filtre cu carbon activ si de o membrana ce se comporta ca o a treia componenta. Toate aceste particularitati fac acest filtru sa fie foarte fin si precis. Sistemul cu osmoza inversa este ceva mai scump decat restul purificatoarelor moderne existente pe piata si solicita mai mult spatiu pentru amplasare. Pretul lor reflecta intru totul nivelul de calitate si performanta oferit, astfel ca merita sa va indreptati toata atentia catre caracteristicile sale de baza.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *