Care sunt avantajele unui purificator de apa cu osmoza inversa?

Care sunt avantajele unui purificator de apa cu osmoza inversa?

In ziua de astazi, tot mai multi oameni prezinta un interes profund pentru calitatea apei pe care consuma zilnic. Pentru a afla care sunt beneficiile unui purificator de acest fel, trebuie mai intai sa intelegem ce anume presupune osmoza inversa. Aceasta tehnica speciala presupune de fapt difuziunea apei printr-o membrana semipermeabila.

Osmoza este un fenomen care se formeaza cand doua solutii apoase cu concentratii diferite de ioni sunt separate de o membrana semipermeabila. Fortele de difuzie creaza un transfer de molecule de apa de la solutia cu concentratie scazuta de ioni catre cea cu o concentratie ridicata de ioni, pana cand acestea se egalizeaza. Membrana semipermeabila difuzeaza moleculele de apa catre solutia mai concentrata.

Bacteriile si virusii au dimensiunea de 0,02 – 4 microni, iar membrana semipermeabila poate indeparta diferite particule de pana la 0,0001 microni. Asadar, acesti compusi nocivi sunt eliminati in proportie de 99%, oferindu-ne astfel posibilitatea de a ne bucura de un plus de sanatate.

Osmoza a fost inventata de catre fizicianul francez Rene Joachim Henri Dutrochet iar primele sisteme de osmoza inversa au aparut de peste 50 de ani si se folosea atat in scop industrial, cat si casnic pentru a oferi apa potabila ultrapura.

De ce sa cumperi purificatoare apa ?

Orice purificator de apa cu tehnologie de osmoza inversa este proiectat special pentru a fi folosit la randament maxim pentru o perioada indelungata de timp, insa pentru acest lucru trebuie sa-l intretineti in mod corespunzator.

Acesta elimina cheltuielile periodice de deplasare la depozite pentru aprovizionarea cu apa imbuteliata si va ofera posibilitatea sa obtineti apa pura si filtrata din confortul casei.

Consumand cu regularitate apa care a fost supusa procesului de osmoza inversa, eliminati 100% riscul de a face pietre la rinichi. In plus, este de peste 100 ori mai ieftina decat apa imbuteliata. Mai mult decat atat, nu vei ramane niciodata fara rezerva de apa, gratie rezervorului de 12 litri, care retine apa filtrata pentru consum, si atunci cand apa curenta este oprita.

Daca vrei sa te bucuri din plin de un ambient placut, ai posibilitatea sa folosesti un astfel de purificator si sa reduci semnificativ gradul de poluare a mediului cu deseuri plastice, care rezulta in urma consumului de apa imbuteliata.

Cu cat presiunea purificatorului creste, cu atat mai mult creste si productia de apa, atat din punct de vedere calitativ, cat si cantitativ. De asemenea, cu cat este mai mare cantitatea de impuritati dizolvate in apa, cu atat mai mult scade cantitatea de apa produsa.

Membrana osmotica combina cele mai bune caracteristici si se remarca printr-un nivel foarte ridicat de calitate. Gustul apei filtrate este asemanator apei imbuteliate sau apei minerale naturale.

Alte avantaje oferite de purificatoarele de apa cu osmoza inversa

Avand in vedere ca apa reprezinta sursa de viata pentru toate organismele de pe planeta, este important sa tratam cu toata atentia cuvenita aceasta resursa indispensabila. Din acest punct de vedere putem observa imediat nevoia filtrarii apei potabile.

In aceasta lume moderna, filtrele de apa au evoluat in mod semnificativ. Asa se explica faptul ca filtrul de osmoza inversa este cel mai performant filtru de apa existent. Dimensiunea particulelor care pot fi filtrare printr-o membrana osmotica  este de 0.0001 micrometri.

Membrana osmotica este un filtru atipic deoarece nu functioneaza pe baza principiului de retinere a impuritatilor, ci pe baza actiunii de respingere. Asadar, membrana osmotica functioneaza pe un principiu de autocuratare astfel ca o parte din apa trece prin mebrana lasand impuritatile in urma, iar cealalta parte ajune la scurgere si curata atent membrana. Procentul de rejectie al membranelor osmotice difera in functie de presiunea apei din instalatie si restrictorul de presiune folosit si se incadreaza undeva  in jur de 40/60, apa produsa versus apa purjata.

Molelculele de apa au o dimensiune foarte mica, avand in vedere ca sunt compuse din 2 atomi de H si unul de O. Membrana osmotica are capacitatea de a exploata aceasta caracteristica a apei, iar actiunea de filtrare este mecanica, folosind miliarde de micropori prin care poate trece doar molecula de apa.

Acest tip de filtrare moleculara se remarca prin doua caracteristici principale, si-anume:

– filtrarea prin osmoza inversa ofera un randament de pana la 98%

– membrana osmotica isi dovedeste eficienta in indepartarea tuturor tipurilor de substante fizice, chimice sau organice, fiind de altfel singurul filtru atat de performant in ceea ce priveste purificarea apei.

Cine ar trebui sa foloseasca acest tip de purificator?

In special persoanele care nu au acces la apa potabila, trebuie sa utilizeze un purificator de apa cu tehnologie de osmoza inversa. Acestea sunt adresate oricarui tip de consumator, fiind elemente extrem de eficiente in  ceea ce priveste furnizarea unei ape de calitate superioara.

Se pot monta oriunde exista acces la o sursa de apa in presiune si o scurgere, acestea fiind conditiile de baza care trebuie respectate. In rest, trebuie doar sa acordati atentie la montarea purificatoarelor, pentru a nu exista nici un loc prin care sa curga apa.

Principalele avantaje ale folosirii unui purificator de apa cu osmoza inversa :

  • confort sporit – gradul de confort creste in mod considerabil, avand in vedere ca nu mai sunteti nevoiti sa carati apa imbuteliata si nici sa o cumparati, astfel ca beneficiati si de un avantaj financiar. In acest fel, va spori semnificativ calitatea vietii, persoanele care incep sa consume apa filtrara vor simti in scurt o imbunatatire a starii de bine, dar si o mare diferenta in ceea ce priveste bugetul.
  • usurinta – avand in vedere ca puteti avea in permanenta apa filtrata in casa, va bucurati din plin de o disponibilitate de 24/24, cu un minim de efort. In plus, eliminati necesitatea de a merge seara tarziu sau dimineata devreme in oras pentru a cumpara apa.
  • calitate superioara a apei imbuteliate – nu toate sticlele imbuteliate ofera o apa de o puritate absoluta, asa cum arata reclama, ci multe dintre ele au o calitate foarte scazuta, de parca ar fi apa cu clor. Din nefericire, o mare parte a apelor imbuteliate au ca sursa foraje de adancime din zone rezidentiale de campie sau chiar retelele publice ale oraselor.
  • nivel calitativ constanta – calitatea variaza in functie de tipul de apa imbuteliata pe care il consumati, avand in vedere ca parametrii acesteia pot varia destul de mult de la un lot la altul. In schimb, apa purificata prin osmoza inversa livreaza calitate constanta.
  • mereu  proaspata  – apa obtinuta printr-un purificator de apa cu tehnologie de osmoza inversa este consumata la cel mult cateva zile de la purificare. Aceasta nu se depoziteaza in PET-uri si nu sta luni intregi in depozite sau in magazinele alimentare. In acest fel, beti o apa proaspata si eliminati complet riscul de contaminare cu diferite elemente nocive.
  • apa demineralizata – posibilitatea de a consuma apa demmineralizata influenteaza in mod direct posibilitatea de a mentine sanatatea rinichilor. Aceste organe sunt responsabile de eliminarea apei din oranism si este foarte important sa functioneze corect, fara sa fie infectati cu diverse bacterii care pot ajunge in corp prin apa. Prin urmare, apa purificata cu osmoza inversa este slab mineralizata si joaca rolul de adjuvant pentru cei care sunt mai sensibili si au predispozitie pentru pietre le rinichi sau alte afectiuni renale.
  • apa curata pentru bebelusi – pentru cei mici este indicat sa se foloseasca doar apa fiarta, tocmai din cauza faptului ca prin fierbere se elimina toate impuritatile care le-ar putea afecta sanatatea. Acum puteti obtine apa purificata din confortul casei indepartand astfel toate aceste riscuri cu care s-ar putea confrunta copiii.
  • PH ALCALIN – in ultima vreme, tot mai multi oameni cauta sa consume apa care are un PH alcalin, deoarece aceasta este mult mai sanatoasa. Osmoza inversa ofera o apa cu un PH usor acid insa datorita cartuselor de remineralizare, care se afla in componenta sistemelor de osmoza inversa se adauga in apa minerale alcaline, crescand astfel PH-ul apei pana la 8-9.5. Aceste valori variaza in functie de numarul de cartuse prezente din instalatie si de cantitatea de apa scoasa la un moment dat.

Purificatorul de apa se monteaza cu usurinta sub chiuveta, fara sa aveti nevoie de cunostinte de specialitate. Datorita componentelor sale de inalta calitate, acesta are capacitatea de a produce apa ultrapura fara a folosi chimicale sau electricitate. Filtrul de apa indeparteasa peste 95% din bacterii, reducand cantitatea clorului de pana la 99% din clor. Mai mult decat atat, imbunatateste gustul si calitatea apei, eliminand mirosurile neplacute si sedimentele.

Prin urmare, merita sa folositi un purificator de apa cu tenologie de osmoza inversa pentru a beneficia de o multime de avantaje pe termen scurt. Avand in vedere ca sanatatea este cea mai importanta pentru noi toti, este absolut necesar sa ne preocupe ce apa bem si ce alimente consumam. Este mai bine sa prevenim problemele de sanatate decat sa le tratam de aceea se recomanda utilizarea unui sistem de purificare a apei sigur si eficient. In acest fel, va mentineti sanatatea si consumati apa pura si curata zi de zi.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *